Hava Saati Lastik Basınç Ölçer Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Hava Saati Lastik Basınç Ölçer Hakkında Bilinmesi Gerekenler (2023)
Hava Saati Lastik Basınç Ölçer Nasıl Kullanılır?
Hava saati lastik basınç ölçer her araçta bulunması gereken güvenlik ve kontrol ekipmanıdır. Ekonomik ve küçük modellerin yanı sıra ticari amaçla kullanılabilecek otomatik basınç ölçerler bulunmaktadır. Her lastik için üreticilerin PSI veya Bar cinsinden önermiş olduğu rakamlara araç sürücü kapısı iç kısmındaki küçük etiketlerden ulaşabilirsiniz. Havayı bastıktan sonra doğru ölçüm ile ayarlamak. Kaliteli bir hava saati lastik basınç ölçere tam olarak bu anda ihtiyacınız oluyor. Hava saatini kullanmak oldukça basittir, havayı bastıktan sonra hava saatini sibobun sarı kısmına takarak lastik basınç ölçer üzerindeki gösterge işaretlerinden ya da ekranından basıncı kontrol edebilirsiniz.
Doğru lastik basıncı ile araç kullanmanın, aracınız ve sizin için en güvenli sürüş konforunu vereceğini söyleyebiliriz. Diş ömrü, yol tutuşu, düzensiz lastik aşınması ve direksiyon hakimiyetini doğrudan etkileyen lastik basıncının önemini anlatacağız. Sonuçta lastikte 10 cm kadar yer sadece yere değiyor ve bu sayede güvenle araç sürebiliyoruz, aslında buradan baktığınızda aracın en önemli parçası diyebiliriz lastik için ve en iyi sürücü ve en iyi araçlarda bile telafi edilemeyecek tek şey lastik basınçlarıdır. Lastiksanayi.com üzerinden alabileceğiniz hava saati lastik basınç ölçer hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri sizler ile paylaşacağız.
Lastik Basınç Göstergesi Nedir?
Arabanın, motosikletin veya şişirilebilen lastik kullanan tüm araçların lastik basınçlarını ölçmek ve doğru ayarlayabilmek için bir lastik basınç göstergesine ihtiyaç vardır. Lastik basıncını bakarak tahmin etmeniz neredeyse imkansızdır ve çoğu zaman sizi yanıltır. Kaliteli lastik basınç göstergeleri doğru ve güvenilir sonuçlar sunarak hem göstergeli hem de dijital olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Ülkemizde lastik basıncını PSI yani pound/İnç kare cinsi ile değerlendirmekte ve kullanmaktayız. En yaygın kullanılan PSI ölçü birimi olmakla beraber alternatif ölçeklerde bulunmaktadır. Diğer yandan lastikte yoğun olmasa da bar ile de ölçüm yapılmakta ve Avrupa’dan gelen araçlarda bar sistemi kullanılmaktadır. (1 Bar = 14,5 PSI) Araca, modele, lastik ebadına göre bağlı olarak PSI değişir. Lastikleriniz soğuk iken bastığınız havanın lastiğiniz sıcak iken artacağını unutmayın, yani lastiğiniz sıcak iken ölçtüğünüz basınçlı havanın lastik soğuduğunda olması gereken değerin altında çıkacağını unutmayınız. Lastikleri periodik olarak her kullanım öncesi göz ile her hafta hava saati lastik basınç ölçer ile kontrol etmeniz can ve mal güvenliğinize büyük ölçüde katkı sağlar.
3 Basit Adımla Lastik Basınçlarınızı Kontrol Etmenin Yolu
Öncelikle araç sürücü kapısı direğinde yada yakıt depo kapağında bulunan önerilen hava değerine bakmalısınız.
Koşulları ve amacı hesaba katarak ufak arttırma ve azaltmalar yapabilirsiniz. Yani araca binen kişi sayısı ve bagaj sayısı artacak ise hava 1 2 PSI arttırılabilir. Lakin çok fazla mıcırlı, tümsekli ve çukurlu yoldan geçiyorsanız yüksek basınçlı lastiklerde konfor azalacaktır.
Supap kapağını açın ve hava saati lastik basınç ölçeri supap ucuna takın ve hava saatinin gösterdiği değer önerilen değerden düşük ile hava takviyesi yapın, değer büyük ise bir Tornavida pafta yardımıyla lastikten hava eksiltiniz. İşlem tamamlanınca sıvılar ile hava kaçağı kontrolü yapılmalı ve mutlaka supap kapağı yerine sıkıca kapatılmalıdır.
Oto Lastikçilerin En Çok Tercih Ettiği Hava Saati Lastik Basınç Ölçer
Kullanım kolaylığı otomatik kalibrasyonu ve kalitesi ile en çok tercih edilen hava saati İngiliz üretimi PCL Dijital Hava Saati modelidir. Led aydınlatması sayesinde karanlık ortamlarda da rahat bir şekilde okunabilmektedir.
PCL Dijital Hava Saatini İncelemek İçin Tıklayınız.
Hava saati lastik basınç ölçerler hakkında daha fazla bilgi edinmek veya kullanım yardımı almak için ya da herhangi bir satın alma işleminde kendinizi güvende hissetmenizi sağlamak için tecrübeli ekibimiz ile iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz.