Müşteri Destek Hattı : 444 0 591 Whatsapp Destek Hattı: +908508888173
Ls Lastiksanayi Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Otomobil Sibopları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Bilgiler

Otomobil Sibopları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Bilgiler

 

Otomobil Sibopları, bir aracın lastik sisteminin önemli bileşenidir. Lastiğe giren ve çıkan hava akışını kontrol etmekten ve lastiğin uygun şekilde şişirilmesini sağlamaktan sorumludurlar. Düzgün çalışan lastik supapları olmadan, bir aracın lastikleri doğru miktarda hava basıncını tutamayabilir, bu da performansın düşmesine, lastik aşınmasının artmasına ve hatta tehlikeli patlamalara neden olabilir. Bu yazıda, farklı lastik supap türleri, işlevleri ve bunların bakımının nasıl düzgün şekilde yapılacağı anlatacağız.

 

İki ana tip lastik supap vardır: Metal Siboplar ve Kauçuk Siboplar, en yaygın iki lastik sibop türüdür ve tüm araçlarda bulunabilir. Metal Sibop Tabanda lastik contalı metal bir gövde ve sıkmalı bir vida ile takılıp, çıkarılabilir ayrıca bir sibop iğnesi ve sibop kapağından oluşurlar. Kauçuk Siboplar ise takılacak ürünün kalitesine göre bileşen oranları değişmektedir. Genel olarak pirinç parça üzerinde sıkıştırılan belli oranda kauçuk ve plastik malzemelerden yapılmaktadır. 12 yıllık sektör tecrübemize dayanarak kauçuk oranı yüksek sibopların 2-3 yıl plastik oranı yüksek sibopların 6-9 ay deforme olmadan kullanılabildiğini görmekteyiz. Ayrıca ek olarak kauçuk siboplar 210 kilometreye kadar kullanılabilmektedir bu hızlara çıkan performans araçları için çelik sibop önermekteyiz.

 

Çelik Sibop yüksek performanslı ve lüks araçlarda giderek daha popüler hale gelen daha yeni bir sibop türüdür. Bu siboplar, doğrudan lastiğin jantına monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Genellikle Kauçuk siboplardan daha kompakt ve farklı renklerde olabilmektedir.

 

 

  Her iki lastik supap türü de aynı temel işlevi yerine getirir: hava sızdırmazlığını korurken lastiğin içine ve dışına hava akışına izin vermek. Lastik şişirilirken, lastiğin içine hava akmasına izin vermek için açılır ve lastik indirilirken, supap iğnesi havanın kaçmasına izin vermek için açılır. Supap iğnesi, istenen hava basıncına ulaşıldığında otomatik olarak kapanarak lastiğin uygun şekilde şişirilmiş kalmasını sağlar.
    
  Uygun lastik supap bakımı, bir aracın güvenliğini ve performansını sağlamak için çok önemlidir. Küçük bir sızıntı bile hızlı bir şekilde lastiğin patlamasına neden olabileceğinden, lastik supaplarını herhangi bir sızıntı veya hasara karşı düzenli olarak kontrol etmek önemlidir. Kir ve kalıntıların supap içine girip contaya zarar vermesini önlemek için supap kapakları da her zaman kapalı konumda tutulmalıdır. Bir supap kapağı kaybolursa veya hasar görürse, mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir.
    
  Lastik supapları, normal kullanım veya sert hava koşullarına maruz kalma nedeniyle zamanla hasar görebilir veya aşınabilir. Bu olduğunda, lastiğin düzgün şekilde şişirilmiş durumda kalmasını sağlamak için lastik supabının değiştirilmesi gerekir. Bir lastik supabının değiştirilmesi gerekmektedir. 
    
  Sonuç olarak, lastik supapları, bir aracın lastik sisteminin uygun lastik şişirmesinden sorumlu hayati bir bileşenidir. İki ana tip lastik supap vardır: her ikisi de aynı temel işlevi yerine getiren çelik supap ve kauçuk supaplar. Bir aracın güvenliğini ve performansını sağlamak için uygun lastik supap bakımı şarttır ve bir supap iğnesi yada supap kapağı hasar görürse veya aşınırsa, mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir.

 

 

Sibop ne anlama gelir?

Lastiğe giren veya çıkan hava akışını kontrol etmekten ve lastiğin uygun şekilde şişirilmesini sağlamaya yarayan kauçuk veya metal valflerdir.

 

Lastik sibop ne demek?

Halk arasında kullanılan bir tabirdir, lastiğe takılan sibop anlamına gelir.

 

Sibop neden çatlar?

Siboplar belli bir kullanım ömrüne sahiptirler çevresel faktörlerden kaynaklı olarak çatlarlar, kauçuk siboplar kalitesine göre 6 ay veya 2 yılda çatlamaya başlar.

 

Lastik sibop değişimi ne kadar?

Sibop değişim maliyetlerine sadece sibop değişti olarak bakmamak gerekir bu işlem işin aracın lastiklerinin sökülmesi sibopların yerinden çıkarılması ve uygun sibopların takılması gerekmektedir. İkinci kalite kauçuk sibopların değişimi lastik başına 50 tl olarak piyasada yapılmaktadır. Birinci kalite lastik siboplar ise 75 tl karşılığında lastiğinize takılmaktadır. Tavsiyemiz olan çelik sibopların tanesi 100-120 tl lastik başına değiştirilebiliyor.

 

Sibop kaç yılda değişir?

 

Plastik seviyesi yüksek olan çin malı siboplar 6 ayda çatlamaya başlar bunun yerine Almanya Üretimi Eha Sibopların kullanılmasını tavsiye etmekteyiz çatlama süresinin minimum 1,5 yıla uzadığını görebilirsiniz. Tavsiyemiz olan Çelik Siboplarda ise bu süre dahada uzundur unutulmaması gereken husus çelik siboplarda bulunan conta zamanla özelliğini yitirebilir, kapalı konumda olan çelik sibop contası hava, toz, çamur ve yağmur suları ile temas etmediği için daha uzun süreler size hizmet edecektir.

 

Sibop kapağı Önemli mi?

 

Sibop kapağını asli görevi sibop iğnesini korumaktır, iğneninde bulunduğu sibop deliğine çamur toz ve sıvıların girmesini engeller ayrıca sızdırmazlık sağlayarak iğnede oluşması muhtemel oksitlenmeyi engeller böylece hava sızdırmazlığına büyük destek sağlar.

 

Sibop kapağı kaç lira?

 

Sibop kapağını lastikçinizden isteyin size ücretsiz olarak birkaç adet verecektir,

Sibop kapağı fiyatı 0,30 TL

 

 

Araba sibop kapağı nedir?

 

Lastiklerde bulunan sibop ve iğne grubunu dış etkenlerden korumaya yarayan kapaktır.

 

Lastik değişiminde sibop değişir mi?

 

Her lastik değişiminde değiştirilmelidir, zaten lastiklerinizin sökülmüş olduğu bir ortamda lastik ustanıza ekstra işçilik ücreti ödemeden değiştirmiş olursunuz hem de 6 ila 1.5 yılda çatlayan siboplarınızı sık sık değiştirerek can güvenlinizi maksimum seviyede güvene almış olursunuz.

 

Çelik sibop mu plastik mi?

 

210 km’den sonra çelik sibop takılmasını öneriyoruz, kauçuk siboplar esnek yapılarıyla belli hızlardan sonra jant ’dan fırlama riski oluşturmaktadır. Ayrıca çelik sibopların contaları dışında çatlayarak risk oluşturma durumları da yoktur.

 

Subap kaçırırsa ne olur?

 

Lastiklerde bulunan hava dışarı çıkar, bu sebeple araçlarda titreme, fren mesafesinde çoğalma, araç ‘da sağa sola çekme veya lastik kaybı hatta kazalara sebep olabilir.

 

Subap kontrolü nasıl yapılır?

 

Sibop ‘un uç kısmı sağa ve sola yatırılıp sıvılar ile kaçak kontrolü ve sibop’da çatlak yapılmalıdır. Ayrıca sibop içerisinde bulunan iğnenin kaçak kontrolü yapılmalıdır. Kapağın sıkıca kapalı olduğundan’da emin olmalısınız.

 

Motosiklet Sibop Ürünlerini İncelemek İçin Tıklayınız.

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Hızlı Teslimat Hızlı Teslimat
Müşteri Memnuniyeti 99% Müşteri Memnuniyeti
365 Gün Teknik Destek 365 Gün Teknik Destek
Güvenli Alışveriş Güvenli Alışveriş
Marka Garantisi Marka Garantisi
Whatsapp Destek

Bize 7/24 ulaşabilirsiniz.

+908508888173
Müşteri Hizmetleri

Bize 7/24 ulaşabilirsiniz.

4440591
banka görseli
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Alışveriş Sepetim